KiKi kansen in Kinderen

Binnenkort gaan we gebruik maken van KiKi, kansen in kinderen.

Spelenderwijs leren met beer Kiki

Wat is er voor kinderen leuker dan te leren praten, lezen en bewegen van een knuffelbeer? Dat is het idee achter KIKI; een uniek veelzijdig en compleet ontwikkelingsprogramma voor ieder kind, waar iedereen die werkt met jonge kinderen en hun ouders snel en gemakkelijk mee aan de slag kunnen!

De ontwikkelingsgebieden die centraal staan bij KIKI zijn:

  • Motorische ontwikkeling
  • Sociaal emotionele ontwikkeling
  • Spraak- en taalontwikkeling
  • Rekenprikkels

Kiki

Beer Kiki stimuleert de kinderen om spelenderwijs nog meer te praten, lezen, bewegen en meer. Kiki komt bij De Gezellige Beestenboel wonen en beleeft samen met de kinderen allerlei avonturen. Binnen KIKI werken we met maandelijks nieuwe thema’s. Naast deze thema’s hebben we extra thema’s voor individuele begeleiding van kinderen.

Thema’s

Ieder thema begint met een inleiding. Samen met de kinderen wordt het huisje van de beer in het thema ingericht. Daarna volgen er leuke, uitdagende activiteiten zoals creatieve activiteiten, themaspelletjes en rollenspellen. Alle activiteiten passen bij het betreffende thema en zijn toegespitst op de verschillende leeftijden. KIKI is er voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. Elk thema sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Dat wil zeggen dat de kinderen door bezig te zijn met de thema’s meer leren over de wereld om hen heen. Daarbij willen we graag opmerken dat het thematisch werken geen keurslijf mag worden. Het speelse en informele leren van jonge kinderen blijft centraal staan. Er zal altijd ruimte zijn om kansen te grijpen!

We hopen dat we samen heel veel plezier hebben met Beer KiKi!!

Beer-Boris_main2