Over de Gezellige Beestenboel

De Gezellige Beestenboel is een professionele kleinschalige kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook staat de gastouderopvang ingeschreven bij het LRKP (landelijk register kinderopvang en peuterspeelzalen), waardoor u recht heeft op kinderopvangtoeslag. Wij zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 6.30u tot 18u.

Boven hebben wij een slaapkamer waar twee vaste stapelledikanten staan, dus 4 slaapplaatsen, in de kamer staat een box en er is voor ieder kind voldoende speelgoed aanwezig. Voor buiten hebben we fietsjes, stepjes, poppenwagens, een glijbaan, wipwap en nog veel meer.

We hebben een gedeelte van de tuin waar de konijntjes los kunnen lopen. Hier kunnen de kinderen knuffelen met de konijntjes en is een mini-speeltuintje. Ook hebben wij een volière met allemaal verschillende vogels, twee (buiten)poezen, twee hondjes en in huis hebben wij een dwerg-papegaaitje. De hondjes hebben een gedeelte van de woonkeuken voor zichzelf. De poezen zijn meestal buiten of in de garage, maar komen ook geregeld even binnen knuffelen en slapen.

We hebben sinds kort ook een hele mooie grote bolderwagen, waar we nog fijner mee kunnen wandelen. Nu zitten de kinderen tegenover elkaar i.p.v. achter elkaar, dat is natuurlijk veel gezelliger! Er zit ook een huifje boven tegen de wind of als er ineens toch een buitje valt.

20140731_163803

Kinderen voelen zich vaak erg aangetrokken tot dieren en dieren kunnen voor kinderen veel betekenen. Het aaien van een dier werkt ontspannend. Het samen verzorgen van een huisdier brengt je kind respect voor dieren en verantwoordelijkheidsgevoel bij. Bovendien kunnen je kind en het dier veel plezier van elkaar hebben. Je kunt kinderen dan ook niet vroeg genoeg leren om te gaan met dieren.

’s Morgens gezellig samen de dieren voeren en later fijn spelen en knuffelen. Natuurlijk zijn hier ook nog volop andere dingen te doen, voor elk kind wat wils en er zijn vlakbij mooie speeltuinen. Ik wandel geregeld naar het park, de hertjes of de eendjes, het bos en af en toe gaan we naar de kinderboerderij Dondertman waar ik donateur van ben.

Ik werk graag structureel, net als op de peuterspeelzaal en hou me aan de drie R-en, rust, reinheid en regelmaat. Ik ben graag met de kinderen in de buitenlucht, lekker wandelen, picknicken of buiten spelen, maar binnen vermaken wij ons ook met knutselen, koekjes of cupcakes bakken en versieren en spelletjes doen. Ik wil vooral graag dat kinderen zich bij mij op hun gemak voelen, heerlijk kunnen ontspannen, helemaal zichzelf kunnen zijn en veel plezier hebben!